Dags för Kristdemokraterna att gå med i Pride

av | feb 16, 2011 | Politik | 6 Kommentarer

Min tredje motion är inte ställd till Kristdemokraternas riksting utan till vår distriktsstämma i Stockholms län. Den handlar om att det nu är dags för Kristdemokraterna i Stockholms län att ansöka om medlemskap i föreningen Stockholm Pride:

Sommaren 2010 arrangerade Kristdemokraterna i Stockolms stad och län gemensamt ett seminarium under Pridefestivalen. Seminariet var välbesökt och möttes av positiva reaktioner både inom och utom partiet.

Pridefestivalen är ett av sommarens största event i Stockholm som både lockar många besökare och leder till mycket publicitet i media. Tyvärr handlar veckan dock ofta om negativ publicitet för Kristdemokraternö då partiet upplevs stå utanför arbetet för att alla människors lika värde och rättigheter också i realiteten ska omfatta HBTQ-personer.

Festivalen arrangeras av den ideella föreningen Stockholmpride där både enskilda personer, företag och organisationer kan vara medlemmar. Ett medlemsskap för en förening kostar 100 kronor per år och 100 medlemmar dock högst 1000 kronor. Föreningar får också en röst per 100 medlemmar dock högst 10 röster. Flera stockholmspartier/ partianknutna föreningar är medlemmar i Stockholmpride.

På sin hemsid redovisar föreningen följande partipolitiska medlemmar: HBT-s Stockholm, HBT-socialdemoktater, Homo- bi- och transliberaler, Moderaterna i Stockholmsstad, Öppna moderater, Miljöpartiet de Gröna, Vänsterpartiet Storstockholm, Homosexuella socialister. De flesta etablerade partier, utom Centerpartiet och Kristdemokraterna, finns alltså med bland medlemmarna som har möjlighet att vara med och utforma ett av Stockholmsregionens mest publikdragande och omskrivna arrangemang.

Det är dags för Kristdemokrterna att tydligt visa att man inte har något emot HBTQ-personer och att man gärna är med och tar ansvar för Pridefestivalen i Stockholm. Föreningen Stockholm Pride är till för alla som känner sig delaktiga i och respekterar den kultur som har sina rötter i homosexuellas, bisexuellas och transpersoners liv och vill vara med och manifestera detta genom den årliga kulturfestivalen Stockholm Pride.

Jag yrkar att Distriktsstämman beslutar att:
Kristdemokraterna i Stockholms län ska ansöka om medlemskap i föreningen Stockholm Pride.

6 Kommentarer

 1. Martin Edgélius

  Fast att stå upp för mänskliga rättigheter och att gå HBT-rörelsens ärenden är väl rimligtvis inte samma sak? Att säga att alla människor är lika mycket värda, att alla har en plats i samhället måste inte per definition innebära att man dessutom uppskattar allt som alla grupperingar i samhället står för eller ägnar sig åt. Eller? Särskilt då det är allt för uppenbart att ganska många av Prides deltagare inte är särskilt intresserade av att vara öppensinnade gentemot individer och grupper som inte tycker som dem.

  • Magnus Kolsjö

   Att vara medlem i och utveckla en organisation handlar inte om att man stödjer allt som de som kommer till organisationens öppna sammankomster står för. Jag tror inte att du ställer upp på allt som de som besöker moderata kampanjmöten står för. Jag skulle till och medbli förvånad om du tycker att allt som moderaterna står för är 100 procent rätt och riktigt.

   Sedan Martin, begreppet HBT-rörelsen är i princip lika intetsägande vad gäller att visa vad någon står för som att klumpa ihop våra politiska partier till den politiska rörelsen. Ett medlemskap i Stockholm Pride handlar just om att bejaka en bred organisation som vill visa på mångfallden som finns bland HBTQ-personer.

   Vi avstår inte riksdagsvalen för att vi tycker illa om Sverigedemokraterna eller något av de övriga partierna. Lika lite bör vi avstå Pride för att det finns uttryck där som vi känner oss mindre vana och bekväma med.

 2. Martin Edgélius

  Du har en snygg blogg föresten =)

 3. Lennart Bondeson

  Mycvket bra förslag , Magnus – lycka till!

 4. Anonym kristdemokrat

  Och hur många väljare tror du att vi kommer att vinna på att gå med där? Två personer? I förhållande till hur många kärnväljare vi kommer att förlora ytterligare när det ses som ett bevis på vår urvattning och liberalisering. HBTQ-rörelsen är en familje- och normfientlig lobby vars intressen går tvärt emot våra.

  När vänsterpartiet går med i skattebetalarnas förening och miljöpartiet går med i motormännens riksförbund, då kan det även vara dags för KD att söka medlemskap i STHLM Pride.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Tweets that mention Dags för Kristdemokraterna att gå med i Pride | Magnus Kolsjö -- Topsy.com - [...] This post was mentioned on Twitter by Magnus Kolsjö, Verklighetens folk! and AlliansensGräsrötter, Harriet Olsén. Harriet Olsén said: Dags…