På väg mot nya arbetsuppgifter

av | feb 8, 2010 | Personligt | 2 Kommentarer

Nu drar jag ner på min arbetstid på Finansdepartementet. Jag kommer att fortsätta arbetet med den förvaltningspolitiska propositionen samt med vissa frågor kring e-förvaltning, lokal service och offentligt etos. Men utöver det kommer jag från och med onsdag och fram till valet att ta på mig nya arbetsuppgifter som biträdande kanslichef på Kristdemokraternas riksdagskansli.

Jag är glad över att få förtroendet att tillsammans med vår riksdagsgrupp och medarbetarna på riksdagskansliet vara med och formulera den kristdemokratiska politiken inför höstens val.

Som biträdande kanslichef kommer jag bland annat att ansvara för att samordna och kvalitetssäkra framtagandet av politiskt material.

En av mina mer spännande arbetsuppgifter kommer att vara den som huvudsekreterare i den arbetsgrupp som ska ta fram förslag om politikens gränser till sommarens riksting. Gruppen leds av Stefan Attefall som jag tidigare arbetat med, bland annat i Allians för Sveriges Gran(s)kningsgrupp inför valet 2006. Arbetsgruppens uppgift är att ytterligare konkretisera den idédebatt som Göran Hägglund inledde förra sommaren.

Jag ser fram emot en vår med många intressanta samtal hur man bäst definierar vad politiken ska syssla med, om gränsen mellan det personliga ansvarstagandet, det familjen och vi själva som enskilda personer kan göra och det som stat och kommun bör bistå med. Jag ser också fram emot att få vara med och lägga de sista pusselbitarna till den förvaltningspolitiska propositionen, medverka vid Digitala statens nätverksträff i Växjö och delta vid Landsbygdsriksdagen i Sunne och allt det andra som ligger framför detta spännande år.

2 Kommentarer

  1. Jonas Lejon

    Låter som intressanta arbetsuppgifter. Lycka till Magnus!

  2. Jonathan N

    På väg att återförsäkra dig inför ett valnederlag?