Guvernörens tigrar

av | jan 4, 2011 | Resor | 1 kommentar

Dagen idag började med en jättefrukost. Den traditionella frukosten här är inte kaffe, müsli och någon smörgås som jag är van vid. Nej, idag dukades det fram omelett, räkor, korv, ris, krill, bläckfisk, färska frukter, juice och kaffe och säkert mågot mer som jag har glömt.

Med en välfylld mage gav jag mig ut på en promenad runt i stan tillsammans med JP. Idag har det varit oerhört soligt och varmt så jag tror kallorierna från frukosten brändes bort ganska snabbt.

Lunchen var minst lika stor som frukosten. Räksoppa, någon fläsk och grönsaksgryta, nötkött, bläckfisk, ett slags sjögräs, ris så klart och så mango till desert.

Efter lunchen var det dags för dagens äventyr. JP:s pappas kusin är guvernör i regionen så vi åkte ut till hans privata residens för att titta på hans tigrar. Hans residens består dels av en djurpark som är öppen för allmänheten dels en privat del med villa, poolhus och två tigrar.

Poolhuset var större än de flestas boningshus. Två plan plus källare och en helt otrolig utsikt. En av väggarna ut mot balkongen var gjord som ett akvarium med tropiska fiskar. Oerhört häftigt. Men knappast möjligt i Sverige.

Tigrarna var oerhört vackra. Och jag vågade mig faktiskt på att klappa en av dem medans den var distraherad av annat. De är ju ganska stora och respektingivande katter så det kändes ganska naturligt att hålla ett visst avstånd. Pälsen var inte alls så mjuk som våra svenska huskatters. Den påminde mer om pälsen hos en labrador fast fylligare.

Med fingrar, tår och andra kroppsdelar i behåll begav vinoss sedan iväg gill San Juan och JP:s farbrors strandvilla. För en gångs skull var det inte jag som behövde känna mig som en badkruka eftersom jag var den enda som slängde mig i vattnet. Till och med barnen som sprang omkring och lekte på stranden tyckte det var konstigt att bada så här års.

Men för mig var både luften och vattnet var varm. Vattnet var en bra bit över 20 grader och riktigt skönt. Det blev inte så mycket simma av eftersom vågorna var ganska stora. Mellan en och en och en halv meter. Några vågor var så stora så att de kastade omkull mig när de slog in mot stranden.

Det var oerhört skönt med ett dopp och väldigt avkopplande att sedan sätta sig ner och dricka färsk kokosnötsjuice.

I morgon går färden söder ut till Baguio innan JP och jag återvänder till Manila.

1 kommentar

  1. Lars Lundqvist

    Man kan lätt förledas att tro att du är på semester och har det ohyggligt bra…

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tweets that mention Guvernörens tigrar | Magnus Kolsjö -- Topsy.com - [...] This post was mentioned on Twitter by Verklighetens folk!. Verklighetens folk! said: #KDriks Magnus Kolsjö: Guvernörens tigrar: Dagen idag…