Dagens Arena misstolkar beslutet om Sacrédeus

av | jan 19, 2009 | Politik

Dagens Arena skriver idag att Kristdemokraternas beslut att inte ta med Lennart Sacrédeus på EU-valsedeln visar att partiet har genomgått samma typ av transformation som de övriga tre borgerliga partierna. Detta är en grov misstolkning av det beslut som Kristdemokraternas partifullmäktige fattade i fredags.

Beslutet att inte ta med Lennart Sacrédeus på EU-valsedeln handlar inte om ett politiskt vägval utan snarare om att hitta en laguppställning som man tror bäst kan hjälpa partiet att nå framgång i europaparlamentsvalet. Det var också så Göran Hägglund motiverade beslutet på den presskonferens han höll i fredagseftermiddag: Lennart Sacrédeus är ingen bra lagspelare.

Flera av personerna som har placerats högt upp på vår EU-valsedel är personer som representerar samma åsiktsströmningar inom partiet som Lennat Sacrédeus. Att då säga att beslutet att inte ta med Sacrédeus handlar om förnyelse av partiets politik á la nya moderaterna visar bara på Dagens arenas okunnighet om den kristdemokratiska rörelsen.

Kristdemokraterna bör inte gå samma väg som de tre övriga partierna inom Alliansen och trängas på politikens mittfält. Partiet har en viktig framtidsdebatt framför sig. Hur ska Kristdemokraterna ta sig an den nya politiska arenan i Sverige utan att förlora kontakten med sina rötter?

0 kommentarer