Dags för Kristdemokraterna att gå med i Pride

Min tredje motion är inte ställd till Kristdemokraternas riksting utan till vår distriktsstämma i Stockholms län. Den handlar om att det nu är dags för Kristdemokraterna i Stockholms län att ansöka om medlemskap i föreningen Stockholm Pride:

Sommaren 2010 arrangerade Kristdemokraterna i Stockolms stad och län gemensamt ett seminarium under Pridefestivalen. Seminariet var välbesökt och möttes av positiva reaktioner både inom och utom partiet.

Pridefestivalen är ett av sommarens största event i Stockholm som både lockar många besökare och leder till mycket publicitet i media. Tyvärr handlar veckan dock ofta om negativ publicitet för Kristdemokraternö då partiet upplevs stå utanför arbetet för att alla människors lika värde och rättigheter också i realiteten ska omfatta HBTQ-personer.

Festivalen arrangeras av den ideella föreningen Stockholmpride där både enskilda personer, företag och organisationer kan vara medlemmar. Ett medlemsskap för en förening kostar 100 kronor per år och 100 medlemmar dock högst 1000 kronor. Föreningar får också en röst per 100 medlemmar dock högst 10 röster. Flera stockholmspartier/ partianknutna föreningar är medlemmar i Stockholmpride.

På sin hemsid redovisar föreningen följande partipolitiska medlemmar: HBT-s Stockholm, HBT-socialdemoktater, Homo- bi- och transliberaler, Moderaterna i Stockholmsstad, Öppna moderater, Miljöpartiet de Gröna, Vänsterpartiet Storstockholm, Homosexuella socialister. De flesta etablerade partier, utom Centerpartiet och Kristdemokraterna, finns alltså med bland medlemmarna som har möjlighet att vara med och utforma ett av Stockholmsregionens mest publikdragande och omskrivna arrangemang.

Det är dags för Kristdemokrterna att tydligt visa att man inte har något emot HBTQ-personer och att man gärna är med och tar ansvar för Pridefestivalen i Stockholm. Föreningen Stockholm Pride är till för alla som känner sig delaktiga i och respekterar den kultur som har sina rötter i homosexuellas, bisexuellas och transpersoners liv och vill vara med och manifestera detta genom den årliga kulturfestivalen Stockholm Pride.

Jag yrkar att Distriktsstämman beslutar att:
Kristdemokraterna i Stockholms län ska ansöka om medlemskap i föreningen Stockholm Pride.

6 kommentarer

  1. Martin Edgélius 16 februari, 2011
    • Magnus Kolsjö 17 februari, 2011
  2. Martin Edgélius 16 februari, 2011
  3. Lennart Bondeson 16 februari, 2011
  4. Anonym kristdemokrat 26 februari, 2011

Kommentera