Var grisarnas lidande bara en kampanjploj?

av | jan 21, 2010 | Politik | 1 kommentar

Lagom till julhandeln släppte Djurrättsalliansen skrämmande bilder och filmer från grisuppfödare runt om i landet. Den uppmärksamhet man fick i media följdes upp av en kampanj på gator och torg samt på internet där man uppmanade folk att bojkotta julskinkan och till och med sluta äta kött helt och hållet.

Det lidande som Djurrättsalliansen påvisade ledde som sig bör till en polisutredning. Nu riskerar denna utredning dock att läggas ner eftersom de personer som dokumenterat grisarnas lidande vägrar att vittna.

Enligt polisen i Halland är det mesta av det material Djurrättsalliansen lämnat över insamlat under sommaren. Organisationen väntade dock i flera månader med att uppmärksamma djurens lidande. Och nu när polisen behöver deras vittnesmål för att ställa de skyldiga inför rätta så tiger de.

Organisationens något märkliga agerande får mig att fundera på om grisarnas lidande inte bara användes som en kampanjploj för att få uppmärksamhet kring sin egen organisation, en organisation vars syfte inte är att skapa goda förhållanden för djuren på våra bondgårdar utan att helt få stopp på djurhållningen i Sverige. Ingen mer mjölk eller ost i affären, inget kött och inga ägg. För att uppnå detta mål samarbetar Djurrättsalliansen även med Djurens befrielsefront som har som motto: ”smash it, glue it, break it, burn it, what ever you do – just do it!”

Helt plötsligt smakar julens kampanj mot de grymheter grisarna får utstå lite illa. Kanske är det dags för polisen att börja utreda Djurrättsalliansen för skyddande av brottsling. De skyddar ju både de som gjorde olaga intrång för att dokumentera de grymheter som begås mot grisarna och de personer som ansvarar för de eländiga förhållanden som Djurrättsalliansen själva har uppmärksammat.

1 kommentar

  1. Emilia

    Ja, för den lilla struntsumma man får betala i böter för brott mot djurskyddslagen är säkert djurhållarna livrädda att behöva pröjsa…

    ”en organisation vars syfte inte är att skapa goda förhållanden för djuren på våra bondgårdar utan att helt få stopp på djurhållningen i Sverige.”

    Det kan aldrig bli goda förhållande i en djurindustri. Det går t.ex. aldrig att ta en kalv från dess moder och tro att parterna inte lider av det.