Tvättdag och kinesisk TV-inspelning

av | dec 11, 2010 | Resor

I morse vaknade jag upp i ett grått och regnigt Nanning. Jag stannade kvar lite extra i sängen innan jag drog mig ner till badrummet för att göra mig i ordning för dagen. I förmiddags fick jag sällskap i min kaffejakt av Sajjad, en svensk kille som också bodde här på vandrarhemmet, men i brist på caféer fick vi till slut nöja oss med Mc Donalds.

I övrigt tillbringade jag förmiddagen med att tvätta och gå igenom mailkorgen.

Under eftermiddagen lättade regnet något och jag gick iväg till tågstationen för att köpa min tågbiljett för morgondagens resa till Kunming. Vid stationen träffade jag också Henry, som är född och uppvuxen här i Nanning. Vi har stöttpå varandra på internet och han har gett mig råd inför min resa. När jag nu fick ändra mina planer och åka till Nanning istället för Guyiang fick vi en chans att träffas i det verkliga livet också.

Vi tillbringade eftermiddagen och kvällen med att se Nannings sevärdheter. Men trots att Nanning är provinshuvudstad i Guanxiprovinsen finns det inte särskilt mycket att se.

De har ett tekniskt muséum med en intsressant arkitektur. Det är en glasbyggnad som har ett stort klot av glas som en del av arkitekturen. Här finns en gigantisk regeringsbyggnad och en väggmålning med stora kinesiska ledare och uppfordrande budskap till stadens invånare.

Dagens mest udda upplevelse var att promenera rakt in i inspelningen av en kinesisk variant av bingolotto. Kvällens avsnitt sändes från stadens centrala torg och var komplett med kinesiska TV-stärnor, prisutdelning och lyckliga vinnare. Jag tror inte jag lyckades komma med i bild men jag var i alla fall med om en kinesisk TV-inspelning och det är alltid något.

På vägen tillbaks till vandrarhemmet drabbades jag av kraftigt godissug. Det är ju trots allt lördag. Tyvärr är godis näst intill ett okänt begrepp i Kina. Men i en av butikena som jag passerade sågb ag en stor säck med vad som såg ut att vara gula russin. Men i Kina är det ofta saker inte är det de ser ut att vara. Den vänliga kvinnan i butiken lät mig provsmaka och det var nog tur det. För vad det nu varvi säcken smakade inte alls som russin. Det smakade något helt annat och gott var det inte. Kvällens sötsug släcktes istället med två flaskor appelsinjuice.

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tweets that mention Tvättdag och kinesisk TV-inspelning | Magnus Kolsjö -- Topsy.com - [...] This post was mentioned on Twitter by Magnus Kolsjö, Svensk Politik and AlliansensGräsrötter, Verklighetens folk!. Verklighetens folk! said: #KDriks…