Om queeraktivister och Pride

av | jul 25, 2012 | Politik

Igår skrev jag en artikel på Newsmill angående den debatt om q:et i hbtg och vänsterautonoma elements agerande i samband med olika pridearrangemang runt om i landet de senaste åren som Tobias Brandel rapporterade om i Svenska Dagbladet.

Faksimil av Newsmill 2012-07-24

Faksimil av Newsmill 2012-07-24

I artikeln skrev jag bland annat att queer, liksom Pride, inte är något vänsterprojekt. Queer har lika lite med ekonomiska teorier att göra som sexuell läggning eller könsidentitet. Alla bögar är inte vänster. Alla flator är inte miljöpartister. Och alla heterosexuella är inte moderater. På samma sätt tillhör inte alla som är queer den autonoma vänstern.

Det finns vänsterautonoma element som vill kidnappa Pride för sina egna syften men man kan inte skylla q:et i hbtq för det problemet. De som är queer måste få vara en del av pridegemenskapen liksom de vänsterautonoma grupper som vill delta i en anda av respekt för andra som är med. Problemet är inte queer. Problemet är inte ens vänster. Problemet är bristande respekt. Där har Stockholm Pride som organisation en stor uppgift framför sig om Stockholm Pride ska kunna fortsätta växa och vara relevant som grogrund för positiva samhällsförändringar för hbtq-personer.

Läs gärna hela artikeln här.

0 kommentarer