Min date med en vietnamesisk filmstjärna

av | jan 14, 2011 | Resor

Jag gör tappra försök att uthärda kylan och småduggandet här i Hanoi. I min ursprungliga plan ingick att åka till Halongbukten för att se den fantastiska skärgård de har där. Men vädret här och uppgifterna om att det är än värre i Halongbukten fick mig att ändra mina planer. En eller två dagar till sjös i regn och kyla tilltalar mig inte.

Jag kopplar istället av i Hanoi. Vilket idag har inneburit en lång morgon i sängen väl inbäddad under varma täcken samt en utflykt till Hanois relativt nya multiplexbiograf. Nu var det ju inte biografen i sig som var saken. Sådana har jag ju sett en del. Men Thuan var mäkta stolt över att få visa upp Hanois enda moderna biograf. Och sedan såg vi förstås en film: Prins Kaspian och skeppet Gryningen.

Jag tyckte alltid att det var lite synd att jag skulle missa den på bio eftersom min resa ligger just när den går. Men nu fick jag ju se den i alla fall. Och om man som jag slukade Narniaböcker som barn och fortfarande har kvar en kärlek till C S Lewis berättelser så är filmen helt klart sevärd. Den är kanske lite plattare än Häxan och lejonet och det tar ett tag innan filmen lyfter men slutet är fantastiskt. [Hoppa ner till nästa stycke nu om du är orolig att jag ska förstöra filmupplevelsen för dig.] Det är både lyckligt och sorgligt. Så det är lite svårt att veta om man ska vara glad eller ledsen när man går från bion.

I går kväll efter att jag postat gårdagens blogginlägg var jag på date med en vietnamesisk filmstjärna. Vi hade inte bestämt något i förväg men när Thuan och jag åkte iväg för att äta middag och vi kom fram till en av de många lokala nudelställen som finns så satt hon bara där.

Jag viste självklart inte vem hon var. Jag reagerade mest på att hon inte riktigt passade in där hon satt välfrisserad och uppsminkad i dyra märkeskläder, hatt och Louis Vuitton-väska. Nudelstället i övrigt var mest ett hål i väggen med några låga plåtbänkar och smutsigt betonggolv.

Thuan placerade mig bredvid kvinnan och satte sig själv mitt över mig. Så många andra platser fanns det inte att välja på eftersom stället var ganska litet.

När kvinnan hade ätit färdigt reste hon sig upp och gick iväg i sina högklackade skor.

– Vet du vem det där var, sa Thuan. Det var en av Vietnams mest kända filmstjärnor.

Och så mina vänner gick min date med en vietnamesisk filmstjärna till.

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tweets that mention Min date med en vietnamesisk filmstjärna | Magnus Kolsjö -- Topsy.com - [...] This post was mentioned on Twitter by Magnus Kolsjö and AlliansensGräsrötter. AlliansensGräsrötter said: #allinsane Magnus Kolsjö: Min date med…