Inte ett steg till

av | dec 7, 2010 | Resor

Klockan är midnatt här i Guilin och jag borde kanske sova för länge sen. Det blev inte många timmars sömn i går natt och i morgon ska jag gå upp klockan sex för att komma iväg på en kryssning längst med Lifloden till Yangzhou.

Idag har varit en fullspäckad dag och den har inte erbjudit så mycket tid att försjunka intankar vilket nog har varit bra. Frank, min CouchSurfing värd här i Guilin, var ledig från jobbet idag och tog mig på en rundvandring i staden.

Guilin kommer nog inte att blinkänd för sin fantastiska arkitektur eller pittoreska bebyggelse inom en nära framtid. Däremot är naturen fantastisk. Lifloden som flyter genom staden omges på många håll av parker och runt Guilin slingrar sig en bergskedja med fantasifulla formationer likt en gigantisk drake.

Frank och jag började dagen med att bestiga stadens högsta berg för att njuta av utsikten. Vägen dit gick genom en by som delvis tvångsförflyttats för att ge plats för den parkanläggning som nu omger berget och som man får betala inträde för att gå in i. För att ta oss in i byn fick vi klättra över en delvis raserad bro som hjälpligtbhade lagats med några plywoodskivor och metalstänger.

Väl uppe på toppen av berget blev det dock jag som blev den största turistattraktionen. Alla ville ha sina bilder tagna med mig. Den fantastiska utsikten verkade plötsligt ha tappat helt i betydelse för de turistande kineserna.

När vi kom ner från berget promenerade vi genom Guilins fattigaste område för att till slut nå ner till flodstranden och utsikten över det som är något av en symbol förmstaden, en klippformation som ser ut som ett elefanthuvud med snabel och allt och som kort och gott kallas Elefantsnabelkullen. Och där ifrån för att se på Guilins berömda tvillingpagodor. Den högsta är byggd i koppar och sägs vara den enda pagod som har en hiss.

Bilder finns på det mesta jag sett och gjort idag men den internetuppkopplingbjagvharvhär är inte tillräckligt bra för att ladda upp dem. Men jag lovar att de kommer senare.

Efter sammanlagt 7 timmars promenerande idag och ett bestiget berg vill jag inte ta ett steg till på mycket länge. Tur då att jag ska spendera större delen av morgondagen på en båt.

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tweets that mention Inte ett steg till | Magnus Kolsjö -- Topsy.com - [...] This post was mentioned on Twitter by Magnus Kolsjö, Svensk Politik and AlliansensGräsrötter, Verklighetens folk!. Verklighetens folk! said: #KDriks…