Ingen vinner på vänsterns våld

av | aug 19, 2014 | HBTQ

Om knappt fyra veckor är det val. Att få vara med och bestämma hur den politik som har så stort inflytande över ens vardag ska utformas är en förmån som är värd att uppskattas och ta vara på. Att vi under öppna former kan delta i diskussionen fram till valdagen och möta de politiker som ställer upp öga mot öga är något vi ska vara stolta över.

Tyvärr verkar inte alla dela denna uppfattning. Igår fick vi åter igen se ett uttryck för vänsterns förkärlek för våld framför dialog när en representant för en grupp som kallar sig Fag Army tårtade Göran Hägglund när han mötte väljare i Göteborg.

Våld och attacker på politiker är aldrig en acceptabel metod för att uppnå förändringar i en demokrati. Man kan tycka olika om Kristdemokraternas politik i hbtq-frågor. Själv har jag under många år arbetat för att förändra Kristdemokraterna i mer hbtq-vänlig riktning och har också kunnat se hur partiet på senare år har förändrats både i kunskap, attityder och politiska ställningstaganden. Självklart kommer en sådan förändring inte tillstånd utan att partiledaren står bakom den.

Den oro jag känner är att de som inte delar min uppfattning, och den som andra som varit med och arbeta för den positiva förändringen inom Kristdemokraterna har, kan ta denna attack som en intäkt för att de haft rätt i att partiet aldrig kommer att accepteras av ”homolobbyn” oavsett vad partiet gör. Än värre är att den också kan bidra till att öka aktiviteten hos homofoba grupperingar som känner samma förkärlek till våld som Fag Army gör.

För mig är det viktigt att betona att Fag Army är en anarko-kommunistisk grupp på den yttersta vänsterkanten som, enligt egen utsago, inte erkänner den demokrati vi har i Sverige idag. De är på intet sätt talespersoner vare sig för mig eller för någon bredare grupp av hbtq-personer.

RFSL som är den största organisationen för hbtq-personer i Sverige har i sin undersökning inför valet konstaterat att Kristdemokraterna är ett parti som skiljer sig från RFSL:s politiska agenda på många punkter men konstaterar också att det skett en positiv utveckling i partiet och att det nu finns ett ”bejakande av ståndpunkter om antidiskriminering och alla människors lika värde”.

0 kommentarer