Ett hem borta

av | dec 30, 2010 | Resor

Idag ska ni inte förvänta er några spännade berättelser. Jag har haft en väldigt lugn dag idag.

I går natt eller klockan ett på morgonen idag, hur man nu vill se det, tog jag flyget från Saigon til Manila. Flygturen är ganska kort, endast två och en halv timma, så det blev inte så mycket sömn.

Här i Manila, och även de andra ställena jag kommer att besöka i Filippinerna, bor jag hos JP och hans familj. JP är en god vän som jag lärde känna genom CouchSurfing för ett och ett halvt år sedan.

Jag har fått ett väldigt varmt mottagande så det har nästan kännts som att komma hem. Jag har fått hemlagad mat. Suttit ner och pratat gamla minnen och nya upplevelser. Berättat de senaste nyheterna från gemensamma vänner hemma i Sverige. Sovit lite grann. Surfat på nätet och tittat på film.

JP och jag har också gjort lite planer för de nästan två veckor som jag ska vara här.

Ah, och inte att förglömma, sedan har jag också varit med på ett mellandagsfika med familj och släktingar i Kalmar via den nya Skype-appen med videosamtal. Tyvärr klarade den inte av att förmedla några julkakor eller något kaffe. Kanske kommer det i en senare version. Men jag kunde vara med en stund kring bordet och delta i gemenskapen fast lite på distans.

Så mycket mer spännande än så har det inte varit idag men väldigt skönt och glädjefyllt har det varit. I morgon ska jag, kanske inte så överraskande, fira nyår. Rapport om bur det går till i Manila kommer givetvis.

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tweets that mention allinsane Magnus Kolsjö: Ett hem borta: Idag ska ni inte förvänta er några spännade berättelser. Jag har... #svpol -- Topsy.com - [...] This post was mentioned on Twitter by Verklighetens folk!. Verklighetens folk! said: #KDriks Magnus Kolsjö: Ett hem borta: Idag…