Så mycket skönhet

av | dec 18, 2010 | Resor

Det är lätt att bli förälskad i livet här i Luang Prabang. Staden är så oerhört vacker och fridfull. Människorna är vänliga och leende. Och idag har det dessutom varit strålande sol och nästan 30 grader varmt.

Jag började dagen med en sovmorgon innan jag satte mig ner till frukost och ett samtal med Xi, hotelles portier. Det är ett litet hotell och idag är det bara han och jag här.

Xi studerar till lärare men måste arbeta för att finansiera sina studier. Måndag till fredag arbetar han i en bar mellan klockan fyra på eftermiddagen och ett på natten. Och så på lördagarna gör han ett 24-timmars arbetspass här på hotellet. På det tjänar han lite drygt 4.000 kronor om året varav ungefär 3.500 går åt för att betala för studierna. Men det enda han inte var riktigt nöjd med var att han inte hade möjlighet att äta när han jobbade i baren. Annars klagade han inte på något.

Större delen av dagen spenderade jag sedan för att gå runt och besöka de olika templen i staden och det gamla kungliga palatset som numera är nationalmuséum. Man kan knappast påstå att palatset var överdådigt. Både presidenten och premiärministern har flådigare palats i Vientiane som gjordes till huvudstad när kommunistena tog över makten i landet.

Det är svårt att summera allt jag sett idag i ord. Det finns så oerhört mycket skönhet och rikedomar i templena här. Det är snirligt utsnidade träföremål, glasmosaiker, väggmålningar och buddastatyer i alla möjliga storlekar och former.Allt omgivet av en fantastisk grönska: stora palmer, blommande buskar och lummiga träd.

På eftermiddagen gick jag och skämde bort mig på spa. Örtångbad och en timmes massage för knappt 50 kronor. Jag har mått sämre.

Imorgon ska jag ut och rida elefant och bekanta mig lite med djungeln här. Det ska bli oerhört spännande.

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tweets that mention Så mycket skönhet | Magnus Kolsjö -- Topsy.com - [...] This post was mentioned on Twitter by Verklighetens folk!. Verklighetens folk! said: #KDriks Magnus Kolsjö: Så mycket skönhet: Det…