En promenad i parken

av | dec 4, 2010 | Resor

I morse tog jag tåget 18 mil mot sydväst till Hangzhou. Hangzhou är betydligt mindre än både Shanghai och Peking, bara sju miljoner invånare. Och det märks tydligt. Det är mimdre trängsel både på gatorna och intrafiken. Men människor kör som vore de galna i alla fall.

Efter att ha träffat Han, en av mina fyra CouchSurfing värdar här i Hangzhou, tog jag en sen lunch för att sedan bege mig till det som lockar människor hit: Den västra sjön. Runt sjön finns det ett stort härligt parkområde med flera historiska byggnader, broar och konstgjorda öar som har omskrivits av kinesiska diktare i hundratals år.

Efter gårdagens minst sagt livliga Shanghai var det fantastiskt skönt att ströva runt i parken runt sjön. Lyssna på fågelsången. Se båtarna sakta glida över vattenytan. Äta en glass. Helt enkelt bara njuta av livet i lugn och ro.

Till kvällen gick jag ut tillsammans med Eli, Han och Vladimir, tre av mina värdar här i Hangzhou. Först besökte vi en koreansk restaurang där det serverades buffé. Men man fick ta råvarorna vid bufféborfen och sedan själv tillaga dem på stekhällen vid sitt eget bord. Det fanns ett stort utbud av grönsaker, kött och fisk. Öl och annan dryck i obegränsad kvantitet ingick också i priset av 45 kronor.

Efter restaurangen drog vi vidare till en nyöppnad bar som snabbt blivit den utländska kollonins tillhåll här i Hangzhou. En märklig blandning av kommunistkitch, western och strandbar. Här fanns flera av europas länder representerade. Jag pratade bland annat med en svensk tjej som jobAbar här i Hangzou och sombott fler år på olika ställen i Kina. Fick några bra tips på vägen och kunde också få bekräftat några av de intryck jag fått under min vecka här.

Dagens inlägg blir ganska kort. Timmen är är sen. Efter att vi kom hemmfrån baren har jag suttit och pratat om olika länders politiska system och reformbehov med Trevor, den fjärde personen i hushållet där jag bor under mina dagar här. Nu är det hög tid att bädda sängen och få lite sömn innan morgondagens äventyr.

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tweets that mention En promenad i parken | Magnus Kolsjö -- Topsy.com - [...] This post was mentioned on Twitter by Verklighetens folk!, AlliansensGräsrötter. AlliansensGräsrötter said: #allinsane Magnus Kolsjö: En promenad i parken:…