En guide för soffsurfare

av | aug 13, 2010 | Resor

Jag är en av världens drygt två miljoner soffsurfare eller couchsurfers. CouchSurfing är en organisation för människor som tycker om att resa och träffa andra människor från hela världen.

Kortfattat går det ut på att man skapar en profil på CouchSurfings hemsida och bestämmer sig för om och när man kan erbjuda andra att komma och sova på ens soffa eller om man bara är intresserad av at träffas för en kopp kaffe och hjälpa en främling få en bättre upplevelse när han eller hon besöker ens hemstad. När man väl har en profil så kan man inför sina resor söka upp soffsurfare i de städer man ska besöka och fråga om de ar möjlighet att erbjuda en soffa att sova på.

Själv har jag hållt på med couchsurfing i ungefär två år och tagit emot runt 200 olika människor i mitt hem. Allt från pensionerade indiska regeringtjänstemän, amerikanska soldater, anarkister nyss utsläppta från häktet i Köpenhamn, studenter och professionella idrottsmän från alla kontinenter förutom Antarktis.

Jag har också hunnit med att surfa lite själv – i Marseille, Aix-en-Provence, Bryssel, Malmö, Krakow och Warszawa. Allt väldigt positiva upplevelser.

Idag lanserar jag min egen coucsurfingsite där jag kommer att samla ihop all den information som de couchsurfers som besöker mig vanligtvis letar efter. Hur hittar man hem till mig? Hur fungerar kollektivtrafiken? Var köper man mat? Vad är värt att se och göra? Och så vidare. Siten är alltså något av ett evighetsprojekt och kommer vara en turistguide till Stockholm ur mitt perspektiv. Besök den gärna på CouchSurfWithMagnus.info och berätta vad du tycker.

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tweets that mention En guide för soffsurfare | Magnus Kolsjö -- Topsy.com - [...] This post was mentioned on Twitter by Magnus Kolsjö and Verklighetens folk!, AlliansensGräsrötter. AlliansensGräsrötter said: #allinsane Magnus Kolsjö: En…