Digitalslöjd

av | jan 18, 2010 | Digitalt

Sitter på pendeln på väg in till årets första arbetsdag. Tänkte pröva på något nytt och blogga från iPhonen.

Jag har ägnat min jul- och nyårsledighet till att fundera på nomineringsprocessen och att ägna mig åt digitalslöjd. Nomineringsprocessen återkommer jag till i ett senare inlägg. Nu, digitalslöjd.

Dels har jag samlat mina domäner och olika projekt på ett ställe: hos Binero, dels har jag registrerat och så smått börja använda två nya domäner k8r.se och sandlåda.se. Jag har också gjort en mobil version av min blogg och ändrat designen och vissa funktioner på bloggen.

På k8r.se har jag installerat Yourls för att använda den som en url-förkortare. Sandlåda.se är just det, en sandlåda för att pröva mig fram och lära nytt. Jag kommer nog mest att använda den när jag har någon extra dag ledigt, så förvänta er ingen stor aktivitet där.

Till den mobila siten har jag använt WPtouch. Designen av bloggen har jag gjort med hjälp av temat Atahualpa från BytesForAll. Det gör det möjligt att på ett enkelt sätt anpassa designen och sätta sin egen profil på den. Innehållsmässigt så är det nya att jag försöker lägga ett större fokus på läsarna och på dialogen genom att lyfta upp besökarna och de senaste kommentarerna. Dessutom arbetar jag på att byta ut Google latitude mot Foursquare för lokalisering och jag har flyttat arkivet till en egen sida. På arkivsidan finns det även möjlighet att prenumerera på rss-flöden för enstaka kategorier för den som inte är intresserad av att följa allt jag skriver om.

Jag har också, efter att ha tagit del av Jockes funderingar, lagt till en lifestream med hjälp av pluginen WP-lifestream. Här är jag inte helt färdug med dedign och språk ännu. Är det någon som vet hur jag får ut resultatet på svenska så tar jag gärna emot tips.

En annan olöst fråga handlar om kommentarer. Nu stängs möjligheten att göra kommentarer av efter en viss tid. Jag velar fram och tillbaks om huruvida det är bra att ha det så eller inte. Vad tycker ni?

Och nu är jag framme vid centralen.

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tweets that mention Digitalslöjd | Magnus Kolsjö -- Topsy.com - [...] This post was mentioned on Twitter by Magnus Kolsjö, Magnus Kolsjö. Magnus Kolsjö said: Och nu ska det också…