Den ständiga jakten på kaffe

av | dec 9, 2010 | Resor

Jag brukar muttra det för mig själv varje dag så jag kan ju dela med mig av det till er också: Det är lättare att finna isbjörnar i helvetet än det är att få tag på en god kopp kaffe i Kina. I går köpte jag en kopp på KFC i Yangzhou som smakade mer Nutella än kaffe. I Hangzhou fick jag kaffe som mer påminnde om försurnad jord. Här i Guilin har jag ett café tvärs över gatan där jag bor som förvisso serverar bra kaffe men de öppnar inte för än under den senare delen av förmiddagen.

Idag var jag uppe tidigt och tänkte börja dagen med en kopp kaffe innan jag gav mig av för att undersöka Guilins centrum. Jag kom ända in till centrum i mitt sökande efter kaffe. Upptäckte att centrum här var ungefär precis som det sagts mig, nedgånget och ointressant, och bestämde mig därför att vända tillbaks mot cafét hemmavid. En bussresa senare och två och en halv timme efter att jag gett mig av hade cafét i området just öppnat.

Här spenderade jag resten av förmiddagen med att tänka på olika frågor kring mammas begravning, läsa nyheter och sortera mail. Efter det gick jag tillbaks ditt jag bor för att ta en välbehövlig tupplur innan jag var tillbaks på cafét för att prata med pappa och mina systrar hemmavid.

Kvällen har jag ägnat mig åt att förkovra mig i den kinesiska engelskaundervisningen och haft några spännande samtal om aktuella händelser och olika kulturella och politiska skilnader mellan Sverige och Kina. Jag har börjat att klura på en sammanfattande bloggpost om min tid i Kina och några slutsatser kring alla de samtal jag fört med lokalbefolkningen och de västerlänningar som valt att bosätta sig här.

Det har inte blivit några bilder tagna idag men det känns som om det varit en värdefull dag på så många sätt även om jag inte sett några nya fantastiska saker.

I mprgon ska jag prova på att åka långfärdsbuss i Kina. Jag tar morgonbussen härifrån till Nanning där jag ska tillbringa helgen. Bussturen ska ta ungefär fem timmar har det sagts mig. Planen att åka till Nanning istället för till Guiyang kom ju lite plötsligt på som jag skrev i går. Så Nanning är det enda stället i Kina där jag inte lyckats hitta någon CouchSurfing värd. Där ska jag istället bo i sovsal på vandrarhem.

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tweets that mention Den ständiga jakten på kaffe | Magnus Kolsjö -- Topsy.com - [...] This post was mentioned on Twitter by Magnus Kolsjö and Verklighetens folk!, AlliansensGräsrötter. AlliansensGräsrötter said: #allinsane Magnus Kolsjö: Den…