fbpx

Personuppgifter och kakor

Vem ansvarar för personuppgifterna

Ansvarig för de personuppgifter som samlas in via webbplatsen https://magnuskolsjo.se är Magnus Kolsjö. För frågor om hur dina personuppgifter behandlas eller för att begära rättelse eller borttagning av personuppgifter, kontakta Magnus Kolsjö vi kontaktformuläret på denna webbplats.

Vilka personuppgifter samlas in och varför

Kommentarer

När besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlar vi in de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt besökarens ip-adress och user agent-sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden.

Kommentarer från besökare kan kontrolleras via en automatiserad tjänst för detektering av skräppost.

En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. När din kommentar har godkänts kommer din profilbild att visas publikt tillsammans med din kommentar.

Gåvor

Om du ger en gåva för att stödja Magnus Kolsjös kampanj och politiska arbete sparar vi uppgifter om ditt namn, e-postadress, belopp som du gett som gåva samt vilken betalmetod du använt. Detta gör vi för att kunna fullgöra de lagkrav som finns för politiska donationer. Informationen om gåvogivare hanteras av Donorbox och informationen om betalmedel hanteras av Stripe eller PayPal beroende av vilket betalsätt du valt.

Kontaktformulär

Om du använder kontaktformuläret så sparas de uppgifter du fyller i där så som namn, e-postadress och ärende tills dess din fråga är färdigbehandlad.

Nyhetsbrev

Om du väljer att prenumerera på Magnus Kolsjös nyhetsbrev lagrar vi information om ditt namn, e-postadress och, i de fall du uppgivit det för oss, ditt mobilnummer. För att hantera nyhetsbrevet använder vi tjänsterna MailerLite och ClickSend.

Kakor

 

Inbäddad innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda kakfiler, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Vilka vi delar dina data med

Dina personuppgifter kan komma att lämnas ut för behandling av våra it-leverantörer. I Övrigt delar vi inte med oss eller säljer dina personuppgifter vidare till utomstående parter utan din tillåtelse förutom när det krävs för att vi ska kunna fullgöra de lagkrav som finns.

Hur länge vi behåller dina uppgifter

Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

Webbplatsen skapar och lagrar en aktivitetslogg som registrerar ip-adress och i de fall en person lämnar kommentarer även användarnamn och e-postadress. Information lagras primärt i 30 dagar och sedan i form av en säkerhetskopia i ett år. Information i säkerhetsloggarna kan inte raderas av säkerhetsskäl. .

Vilka rättigheter du har över dina data

Om du har skrivit några kommentarer på denna webbplats, prenumererat på nyhetsbrevet eller gett en gåva kan du begära ett utdrag med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsskäl.

Vart vi skickar dina upgifter

Vi försöker i så stor utsträckning som möjligt lagra och hantera personuppgifter inom EU/EES. I de fall personuppgifter behandlas utanför EU/EES finns det antingen ett beslut från kommissionen om att tredjelandet ifråga säkerställer en adekvat skyddsnivå eller lämpliga skyddsåtgärder, i form av standardavtalsklausuler, bindande företagsinterna regler eller Privacy Shield, som säkerställer att dina rättigheter skyddas.

Ytterligare information

Myndighet för integritetsskydd

Om du har några klagomål över vår hantering av dina personuppgifter ska du vända dig till Datainspektionen som är den svenska myndigheten för integritetsskydd.